Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- Un
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Tercihe göre haşhaş, susam, çörekotu
Nasıl Yapılır?
- Oda ısısında ki tereyağı, sıvı yağ, sirke mikser ile 2 dakika çırpılır.
- Daha sonra un, pudra şekeri, tuz, çörekotu, kabartma tozu ilave edip yoğurulur.
- Unu kontrolü ekleyelim, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu yaklaşık 1 cm kalınlığında olacak şekilde iki yağlı kağıt arasında açalım.
- Korne kalıbını önce una batırıp sonra kurabiyeye bastırıp yuvarlak şekiller elde edelim. Her defasında una batırmayı unutmayın.
- Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi önce yoğurda daha sonrasında haşhaş, susam, çörekotu hangisini tercih ederseniz ona batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim.
- Altı ve üzeri iyi kızarırsa kurabiyelerinizde o kadar lezzetli olacaktır.Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder