Kıymalı Patates Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kilo patates (kişi sayısına göre)
  • 400 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1 adet beyaz soğan
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kaşar peyniri

Sosu için;

  • 2 adet yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 4 adet yumurta
  • Tuz, karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Tepsiye bulamak için;

  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ince dilimler halinde kesip kızgın yağda kızartıyoruz, iç harcı için; tavaya sıvı yağ koyup ısıtıyoruz.
  • Soğanları küp küp doğrayıp içine ilave edip karıştırıyoruz, kıymayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz, baharatlarını ekliyoruz, domatesleri de doğrayıp içine ilave edip karıştırıyoruz, kavrulduktan sonra ocaktan alıyoruz.
  • Patatesleri koyacağımız kalıba ya da borcama önce zeytinyağ koyup yağlıyoruz, üzerine galeta unu serpiştirip her yerine gelecek şekilde koyuyoruz, patatesleri yerleştiriyoruz.
  • Sosu için bir kabın içine yumurtaları kırıp karıştırıyoruz, yeşil soğan, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz, sosunuzdan biraz patateslerin üzerine döküyoruz.
  • Üzerine kıymalı harcı koyup onun üzerine kaşar peyniri ekleyip, tekrar patatesle kapatıyoruz, en son kalan sosu yemeğimizin üzerine döküyoruz.
  • 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz (20 dk kadar) Deneyeceklere afiyet olsun 

Yorumlar