3 Aralık 2022 Cumartesi

Midye Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağından biraz eksik un (kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)

Arasına sürmek için;

  • 200 gram margarin yada tereyağ

İçi için;

  • Beyaz peynir
  • 2 yumurtanın akı

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz çırpma teli ile karıştırıyoruz.
  • Kabartma tozu ve tuz ilave edip tekrar karıştırıyoruz unu azar azar ilave edip yoğuruyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur olması gerekiyor bu yüzden unu kontrollü ekleyin.
  • Hazırladığımız hamurdan 4 eşit beze yapıp daha sonra ilk bezeyi un serperek açıyoruz, ikinci bezeyi de aynı şekilde açıp üzerine eriyip ılıyan yağı her yerine gelecek şekilde sürüyoruz.
  • İlk açtığımız bezeyi üzerine serip tekrar yağ sürüp rulo yapıyoruz diğer iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayıp ruloları streç ile sarıp buzlukta 40 dakika dinlendirin.,
  • Sonra çıkarıp iki parmak kalınlığında kesip elimizle biraz bastırıp merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açıp hazırlıyoruz peynir ve yumurta akı ile hazırlanan harçtan koyup kapatıyoruz fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece ısıttığımız fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve miss gibi poğaçalar servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder