3 Aralık 2022 Cumartesi

Şekerpare Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru İçin;

  • 250 gram tereyağı
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su (800 ml)
  • Birkaç damla limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Şekerparenin şerbeti için uygun bir tencereye toz şekeri alalım. Üzerine suyu ilave ederek şöyle bir karıştıralım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ocağı orta ateşe alarak 6-7 dakika boyunca kaynatalım.
  • Ardından birkaç damla limon suyunu ekleyip bu şekilde de 2 dakika kaynattıktan sonra şerbeti ocaktan alalım.
  • Hamur için oda sıcaklığında tereyağı, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurta, irmik, pudra şekeri, vanilya, karbonat, kabartma tozu ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  • Hamur ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar un eklemeye devam edelim.
  • Şekillendirmek için hamurdan bir parça koparıp önce elimizle yuvarlayalım.
  • Ardından üzerine hafifçe bastırdıktan sonra uç kısımlarını sivrileştirelim.
  • Hazırladığımız şekerpareleri fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
  • Ardından üzerlerine hamuru hazırlarken ayırdığımız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürelim.
  • Fırına vermeden önce çatalın arka kısmıyla tatlıların üzerini çizerek son şeklini verelim.
  • Şekerparelerimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda fırından aldığımız sıcak şekerpareleri bir borcama aktaralım.
  • Üzerlerine soğuyan şerbeti gezdirelim. Tatlılarımızı bu şekilde birkaç saat dinlenmeye bırakalım.
  • Şerbetini güzelce çeken şekerpareleri dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder