Malzemeler
- 4 adet ayva
- 24 kaşık toz şeker
- 2 adet çubuk tarçın
- 8 adet karanfil
- 1 su bardağı su
Ayvaların kararmasını önlemek için
- Yarım limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Ayvaları yıkayıp soyalım.
- Tam ortasından keselim.
- İçindeki çekirdeğini kaşık yardımı ile çıkartalım ve limonlu suya koyalım.
- Ayvaların çekirdeklerini ayıralım atmayalım.
- Geniş bir tencereye ayvaların iç kısmı üste gelecek şekilde dizelim her birimin üzerine 3 kaşık şeker ekleyelim.
- Çubuk tarçın ayva çekirdekleri ve karanfilli ilave edelim.
- Üzerine su ekleyip ocağın altını açalım ve kaynamaya başlayınca altını kısalım ayvalar yumuşak olana kadar pişirelim.
- Pişen ayvaları borcam tepsimize koyalım.
- Ilık olduğunda dolaba kaldıralım 1 saat sonra tüketebilirsiniz afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder