Malzemeler
- 4 adet ayva
 - 24 kaşık toz şeker
 - 2 adet çubuk tarçın
 - 8 adet karanfil
 - 1 su bardağı su
 
Ayvaların kararmasını önlemek için
- Yarım limon suyu
Nasıl Yapılır?
 - Ayvaları yıkayıp soyalım.
 - Tam ortasından keselim.
 - İçindeki çekirdeğini kaşık yardımı ile çıkartalım ve limonlu suya koyalım.
 - Ayvaların çekirdeklerini ayıralım atmayalım.
 - Geniş bir tencereye ayvaların iç kısmı üste gelecek şekilde dizelim her birimin üzerine 3 kaşık şeker ekleyelim.
 - Çubuk tarçın ayva çekirdekleri ve karanfilli ilave edelim.
 - Üzerine su ekleyip ocağın altını açalım ve kaynamaya başlayınca altını kısalım ayvalar yumuşak olana kadar pişirelim.
 - Pişen ayvaları borcam tepsimize koyalım.
 - Ilık olduğunda dolaba kaldıralım 1 saat sonra tüketebilirsiniz afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder