13 Aralık 2022 Salı

Tavada Lahmacun Tarifi

 

Malzemeler

Kıymalı harç için;

  • 400 gram yağlı kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı karabiber, pulbiber, kırmızı toz biber, kimyon

Hamuru için;

  • 8 su bardağı un
  • 4 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker

    Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için; bütün sebzeleri rondodan geçirelim. Karıştırma kabına alarak üzerine kıyma, salçalar, tuz baharatlar ve sıvı yağ ekleyip güzelce yoğuralım. Üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirelim.
  • Hamurun yapımına geçelim. Uygun bir kaba un, tuz ve şekeri ekleyerek karıştıralım. Unun ortasını çukurlaştırıp azar azar su ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Üzerini streç film ile kapatarak 20 dakika dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak bezeler yapalım ve üzerinin kurumaması için bir bez ile örtelim. Yaklaşık 14-15 tane beze çıkıyo.
  • Bir tane bezeyi tezgaha alarak unu serpelim ve merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açalım. İç harçtan 1 yemek kaşığı tepeleme olacak şekilde alarak hamurun hertarafına eşit gelecek şekilde yayalım.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış tavamıza alalım ve üzerini kapak ile kapatalım, orta ateşte yaklaşık 3-4 dakika kontrollü pişirelim. Benim döküm gözleme tavam var ben onu kullandım ve çokta güzel pişirdi, üzerine olacak şekilde bi kapak ayarladım.
  • Bütün bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra dometes, soğan, maydanoz, ince doğranmış kıvırcık ve limon ile servis edebilirsiniz. Tarifim 4-5 kişilik. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder