Malzemeler
- 3 adet orta boy patates
- Yarım çay bardağı nişasta (mısır veya buğday)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Çıtır patates çubukları için öncelikle patateslerin kabuklarını soyalım ve 4’e bölerek tencereye alalım.
- Tuzunu da ekledikten sonra üzerini geçecek kadar su dolduralım ve haşlanmaya bırakalım. Ara ara çatalla kontrol edebilirsiniz.
- Yumuşayan patateslerimizi ayrı bir karıştırma kabına alalım. Patates ezici ile püre haline getirelim.
- Üzerine nişasta ve karabiber ekleyerek spatula ile güzelce karıştıralım.
- Tezgah üzerine pişirme kağıdından bir parça alalım.
- Üzerine patatesli harcımızı yerleştirerek üzerine tekrar pişirme kağıdı kapatalım.
- Ardından merdane ile harcımızı genişletelim.
- Orta kalınlıkta olan harcımızın üzerinden pişirme kağıdını alalım ve şeritler halinde keselim.
- Son olarak şerit şeklindeki patates harcımızı kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
- Patates çubuklarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder