12 Aralık 2022 Pazartesi

Patates Çubukları Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • Yarım çay bardağı nişasta (mısır veya buğday)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Çıtır patates çubukları için öncelikle patateslerin kabuklarını soyalım ve 4’e bölerek tencereye alalım.
  • Tuzunu da ekledikten sonra üzerini geçecek kadar su dolduralım ve haşlanmaya bırakalım. Ara ara çatalla kontrol edebilirsiniz.
  • Yumuşayan patateslerimizi ayrı bir karıştırma kabına alalım. Patates ezici ile püre haline getirelim.
  • Üzerine nişasta ve karabiber ekleyerek spatula ile güzelce karıştıralım.
  • Tezgah üzerine pişirme kağıdından bir parça alalım.
  • Üzerine patatesli harcımızı yerleştirerek üzerine tekrar pişirme kağıdı kapatalım.
  • Ardından merdane ile harcımızı genişletelim.
  • Orta kalınlıkta olan harcımızın üzerinden pişirme kağıdını alalım ve şeritler halinde keselim.
  • Son olarak şerit şeklindeki patates harcımızı kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
  • Patates çubuklarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder