Malzemeler
- 200 gram margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- Un (ben 5,5 su bardağı kadar kullandım)
Sos için;
- 2 su bardağı ayıklanmış vişne
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (açmak için su kullanın)
Nasıl Yapılır?
- Vişneli çekirdeklerinden ayıklayalım. Bir tavada şekerle buluşturalım ve şeker eriyene kadar pişirelim. Daha sonra suyla açtığımız nişastayı ekleyelim ve kıvam almasını sağlayalım. Sos bir kenarda soğurken hamuru hazırlayalım.
- Hamur için bir kapta un hariç tüm malzemeleri buluşturalım. Unu dikkatli ekleyelim ki hamuru istediğimiz kıvamda olsun.
- Turta kalıbına hamurun bir kısmıyla (yarısından biraz fazlası olabilir) taban oluşturalım.
- Süsleme kısmına çok hamur kullanacaksanız yarı yarıya bölebilirsiniz hamuru. Ben küçük boy yuvarlak borcam kullandım. Orta kısma vişneli sosu yayalım. Kalan hamurla süsünü hazırlayalım. Ben kırıntı halinde süsledim.
- 180 derece önceden ısınmış fırında pişirelim (ben 50 dakika pişirdim) dikkatli bir şekilde pişirmenizi tavsiye ederim. Dinlenen turta servise hazır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder