12 Aralık 2022 Pazartesi

Vişneli Turta Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket vanilya
  • Un (ben 5,5 su bardağı kadar kullandım)

Sos için;

  • 2 su bardağı ayıklanmış vişne
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (açmak için su kullanın)

    Nasıl Yapılır?

  • Vişneli çekirdeklerinden ayıklayalım. Bir tavada şekerle buluşturalım ve şeker eriyene kadar pişirelim. Daha sonra suyla açtığımız nişastayı ekleyelim ve kıvam almasını sağlayalım. Sos bir kenarda soğurken hamuru hazırlayalım.
  • Hamur için bir kapta un hariç tüm malzemeleri buluşturalım. Unu dikkatli ekleyelim ki hamuru istediğimiz kıvamda olsun.
  • Turta kalıbına hamurun bir kısmıyla (yarısından biraz fazlası olabilir) taban oluşturalım.
  • Süsleme kısmına çok hamur kullanacaksanız yarı yarıya bölebilirsiniz hamuru. Ben küçük boy yuvarlak borcam kullandım. Orta kısma vişneli sosu yayalım. Kalan hamurla süsünü hazırlayalım. Ben kırıntı halinde süsledim.
  • 180 derece önceden ısınmış fırında pişirelim (ben 50 dakika pişirdim) dikkatli bir şekilde pişirmenizi tavsiye ederim. Dinlenen turta servise hazır. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder