Patates Musakka Tarifi - Çok Farklı Çok Lezzetli

 

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 300 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber, pulbiber, kekik
  • Yarım su bardağı su
  • Süt

Sosu için,

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye sıvı yağı ve kıymayı alarak kavuruyoruz.
  • Soğanımızı yemeklik doğrayalım ve kıymanın üzerine ilave ederek kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra doğradığımız patatesleri ve salçayı da ekleyelim, karıştırarak pişirelim.
  • Yemeğimizin baharatlarını da ayarlayalım, suyunu ekleyip karıştıralım ve yemeğimizi fırın kabına alalım.
  • Üzerine gelecek kadar süt ilave edelim ve yemeğimizi önceden ısıttığımız 180°C fırında 30-35 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Sosu için uygun bir kaseye yoğurdu, yumurta sarısını ve unu ekleyelim, güzelce çırpalım.
  • Fırından aldığımız yemeğimizin üzerine sosumuzu boşaltalım ve üzeri kızarıncaya kadar tekrar fırına verelim.
  • Patates musakkamız servise hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar