Malzemeler
- 1 büyük boy kuru soğan
- 2 büyük havuç
- 250 gram mantar
- Brokoli
- Karnabahar
- 2 patates
- 2 kapya biber
- 3-4 diş sarımsak
Sosu için;
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı domates sos
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pulbiber, kırmızı biber (hangi baharatı seviyorsanız onu kullanın)
Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemelerimizi eşit büyüklükte kesmeye özen gösterelim. İstediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
- Tenceremize malzemelerimizi sırasıyla soğan, havuç, mantar, brokoli, karnabahar, kapya biberler, sarımsak diziyoruz.
- Sosumuz için sıcak suyumuza salçalarımızı, osusumuzu ve baharatlarımızı koyup güzelce karıştırıyoruz, tenceredeki sebzelerin üzerine döküyoruz.
- 1 kaşık tereyağımızı minik minik parçalar halinde tencerenin üzerine koyuyoruz ve yarım çay bardağı zeytinyağımızı da ekleyip kaynayana kadar orta kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder