Sebze Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 büyük havuç
  • 250 gram mantar
  • Brokoli
  • Karnabahar
  • 2 patates
  • 2 kapya biber
  • 3-4 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı domates sos
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kırmızı biber (hangi baharatı seviyorsanız onu kullanın)

    Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemelerimizi eşit büyüklükte kesmeye özen gösterelim. İstediğiniz şekilde kesebilirsiniz.
  • Tenceremize malzemelerimizi sırasıyla soğan, havuç, mantar, brokoli, karnabahar, kapya biberler, sarımsak diziyoruz.
  • Sosumuz için sıcak suyumuza salçalarımızı, osusumuzu ve baharatlarımızı koyup güzelce karıştırıyoruz, tenceredeki sebzelerin üzerine döküyoruz.
  • 1 kaşık tereyağımızı minik minik parçalar halinde tencerenin üzerine koyuyoruz ve yarım çay bardağı zeytinyağımızı da ekleyip kaynayana kadar orta kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar