Malzemeler
- Yarım kilo parça et (bonfile tercih edilirse nefis olur)
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Defne yaprağı
Nasıl Yapılır?
- Buzluğa attığım yarım kilo kadar parça eti ikiye üçe bölerek porsiyonluk hale getirdim.
- Öncelikle kızdırdığım tavada mühürledim. Aynı tavada tereyağ banyosu yaptırdım. Mühürlediği etleri bir kenara aldım.
- Aynı tavada salça, su ve baharatlarla bir sos hazırladım. Son olarak iki adet defne yaprağı koydum.
- Sosu daha kıvamlı hale getirmek isterseniz nişasta ile bağlayabilirsiniz. Ben nişasta kullanmadım.
- İşimi hızlandırmak için kalan işlemi fırın yerine düdüklü tencerede tamamlamaya karar verdim. 😁
- Eti ve üzerine gezdirdiğim sosu kapak açıkken bir taşım kaynattım hemen ardından kapağı kapatıp 40 dakika pişirdim veeee sonuç yumuşacık bir lezzet 🫠 Afiyet olsun 🤤
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder