12 Aralık 2022 Pazartesi

Soslu Et Yemeği Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kilo parça et (bonfile tercih edilirse nefis olur)
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Defne yaprağı

    Nasıl Yapılır?

  • Buzluğa attığım yarım kilo kadar parça eti ikiye üçe bölerek porsiyonluk hale getirdim.
  • Öncelikle kızdırdığım tavada mühürledim. Aynı tavada tereyağ banyosu yaptırdım. Mühürlediği etleri bir kenara aldım.
  • Aynı tavada salça, su ve baharatlarla bir sos hazırladım. Son olarak iki adet defne yaprağı koydum.
  • Sosu daha kıvamlı hale getirmek isterseniz nişasta ile bağlayabilirsiniz. Ben nişasta kullanmadım.
  • İşimi hızlandırmak için kalan işlemi fırın yerine düdüklü tencerede tamamlamaya karar verdim. 😁
  • Eti ve üzerine gezdirdiğim sosu kapak açıkken bir taşım kaynattım hemen ardından kapağı kapatıp 40 dakika pişirdim veeee sonuç yumuşacık bir lezzet 🫠 Afiyet olsun 🤤

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder