12 Aralık 2022 Pazartesi

Tavada Salçalı Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 tane tavuk
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

     Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuğumuzu haşlama yapacağımız düdüklü tencereye (normal tencerede de haşlama yapılabilir ama pişirme süresi uzar) alalım, üzerini geçecek şekilde su ilave ederek haşlayalım.
  • Ilındıktan sonra etlerini kemiklerinden ayıklayarak çok ufak olmayacak şekilde didikleyelim.
  • Tavamızı ocağa alarak sıvı yağ ve salçamızı koyalım. 3 -4 dakika kadar karıştırarak kavuralım.
  • Tuz ve baharatları ilave edip tekrar karıştıralım (isteğe bağlı olarak sarımsak eklenebilir)
  • Tavuk suyundan da 1 su bardağı kadar tavamıza ilave edelim.
  • 7-8 dakika daha piştikten sonra servis yapalım (ben bulgur pilavı ile servis yaptım) Kolay gelsin 🤗afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder