Malzemeler
- 1 tane tavuk
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı tavuk suyu
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuğumuzu haşlama yapacağımız düdüklü tencereye (normal tencerede de haşlama yapılabilir ama pişirme süresi uzar) alalım, üzerini geçecek şekilde su ilave ederek haşlayalım.
- Ilındıktan sonra etlerini kemiklerinden ayıklayarak çok ufak olmayacak şekilde didikleyelim.
- Tavamızı ocağa alarak sıvı yağ ve salçamızı koyalım. 3 -4 dakika kadar karıştırarak kavuralım.
- Tuz ve baharatları ilave edip tekrar karıştıralım (isteğe bağlı olarak sarımsak eklenebilir)
- Tavuk suyundan da 1 su bardağı kadar tavamıza ilave edelim.
- 7-8 dakika daha piştikten sonra servis yapalım (ben bulgur pilavı ile servis yaptım) Kolay gelsin 🤗afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder