Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su (400 ml)
Nasıl Yapılır?
- Helvanın şerbeti için tencereye toz şeker ve suyu alalım. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Şerbet 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
- Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alarak erimeye bırakalım.
- Yağ eridikten sonra üzerine irmiği ekleyelim ve rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağın çok yüksek ateşte olmamasına dikkat etmelisiniz. 8 dakika kadar kavurmak yeterli oluyor, irmiklerin rengine göre karar verebilirsiniz.
- İrmiklerin rengi koyulaştıktan sonra üzerine yavaşça şerbeti ekleyelim. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Helvamızın kıvamı koyulaştıktan sonra ocağı kapatarak üzerine kağıt havlu örtelim. 10 dakika kadar dinlendirelim.
- Dinlenen sütsüz irmik helvasını karıştırarak dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder