7 Aralık 2022 Çarşamba

Sütsüz İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su (400 ml)

    Nasıl Yapılır?

  • Helvanın şerbeti için tencereye toz şeker ve suyu alalım. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Şerbet 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
  • Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alarak erimeye bırakalım.
  • Yağ eridikten sonra üzerine irmiği ekleyelim ve rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağın çok yüksek ateşte olmamasına dikkat etmelisiniz. 8 dakika kadar kavurmak yeterli oluyor, irmiklerin rengine göre karar verebilirsiniz.
  • İrmiklerin rengi koyulaştıktan sonra üzerine yavaşça şerbeti ekleyelim. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Helvamızın kıvamı koyulaştıktan sonra ocağı kapatarak üzerine kağıt havlu örtelim. 10 dakika kadar dinlendirelim.
  • Dinlenen sütsüz irmik helvasını karıştırarak dilediğimiz şekilde süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder