Tam Kıvamında Asla Dağılmayan Fellah Köfte Tarifi

 

Malzemeler

Köftesi için;

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yumurta

Kaynatmak için;

  • Su
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 adet domates rendesi
  • 5-6 diş sarımsak

    Nasıl Yapılır?

  • Köfte için öncelikle uygun kaba bulguru ve tuzu alıp sıcak suyu dökelim karıştıralım ve üzerini örtüp 15 dk dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenip şişmiş olan bulgura irmik, un, salçalar ve kimyonu ekleyip yoğuralım. Azar azar sıcak su ilavesi yaparak yoğurmaya devam edelim.
  • Sonra bir yumurtayı ekleyelim ve tekrar güzelce yoğuralım. Bu işlemde ben toplamda yarım çay bardağı kadar sıcak su ilavesi yapıp yoğurdum.
  • Yoğurduğumuz köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparıp önce avuç içinde yuvarlayalım.
  • Sonra serçe parmağımızla biraz bastıralım.
  • Tüm harç bitene kadar bu şekilde devam edelim.
  • Tencereye suyu alıp kaynatalım ve tuzunu ekleyip karıştıralım. Hala kaynamakta olan suya köfteleri dikkatlice dökelim ve nazikçe karıştıralım.
  • Yaklaşık 10-15 dk kadar bu şekilde köfteleri haşlayalım.
  • Pişen köfteleri uygun tabağa alalım.
  • Sosu için genişçe bir tavaya sıvı yağ ve biber salçasını alıp kavuralım.
  • Ardından rendelenmiş domatesi ve doğranmış sarımsağı ekleyip kaynatalım.
  • Kaynayan sosa haşlanmış köfteleri ilave edelim ve karıştıralım.
  • 2-3 da bu şekilde pişirdikten sonra fellah köftemiz servise hazır. Sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤤.

Yorumlar