Malzemeler
Köftesi için;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
 - 2 su bardağı sıcak su
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 su bardağı irmik
 - 3 tepeleme yemek kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı kimyon
 - 1 yumurta
 
Kaynatmak için;
- Su
 - Tuz
 
Sosu için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1,5 yemek kaşığı biber salçası
 - 4 adet domates rendesi
 - 5-6 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
 - Köfte için öncelikle uygun kaba bulguru ve tuzu alıp sıcak suyu dökelim karıştıralım ve üzerini örtüp 15 dk dinlenmeye bırakalım.
 - Dinlenip şişmiş olan bulgura irmik, un, salçalar ve kimyonu ekleyip yoğuralım. Azar azar sıcak su ilavesi yaparak yoğurmaya devam edelim.
 - Sonra bir yumurtayı ekleyelim ve tekrar güzelce yoğuralım. Bu işlemde ben toplamda yarım çay bardağı kadar sıcak su ilavesi yapıp yoğurdum.
 - Yoğurduğumuz köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparıp önce avuç içinde yuvarlayalım.
 - Sonra serçe parmağımızla biraz bastıralım.
 - Tüm harç bitene kadar bu şekilde devam edelim.
 - Tencereye suyu alıp kaynatalım ve tuzunu ekleyip karıştıralım. Hala kaynamakta olan suya köfteleri dikkatlice dökelim ve nazikçe karıştıralım.
 - Yaklaşık 10-15 dk kadar bu şekilde köfteleri haşlayalım.
 - Pişen köfteleri uygun tabağa alalım.
 - Sosu için genişçe bir tavaya sıvı yağ ve biber salçasını alıp kavuralım.
 - Ardından rendelenmiş domatesi ve doğranmış sarımsağı ekleyip kaynatalım.
 - Kaynayan sosa haşlanmış köfteleri ilave edelim ve karıştıralım.
 - 2-3 da bu şekilde pişirdikten sonra fellah köftemiz servise hazır. Sarımsaklı yoğurtla da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🤤.
 
Yorumlar
Yorum Gönder