Malzemeler
- 650g tavuk göğsü
Marine için;
- 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağından daha az sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Şişlere dizmek için;
- Sivri biber
- Çeri domates
Kızartmak için;
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Tavukları önce kuşbaşı doğrayıp derin bir kabın içerisine alıyoruz. Marine için bütün malzemeyi başka bir kapta karıştırıp tavukların üzerine döküp iyice karıştırıyoruz ve üzerini kapatıp buzdolapta bir, iki saat kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenen tavukları aralarına biber ve domatesle birlikte şişlere çok sıkı olmayacak şekilde takıyoruz bütün şişler hazır olunca pişirmeye başlıyoruz.
- Geniş bir yapışmaz tavaya yağı döküp ısıtıyoruz ve tavaya hazırladığımız şişleri yerleştiriyoruz şişleri ara ara çevirerek her tarafı kızarana kadar pişiriyoruz ben aynı tavada servis için biber ve domateste kızarttım. Afiyet olsun🌹
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder