22 Aralık 2022 Perşembe

Tencerede Tavuk (Nefis) Tarifi

 

Malzemeler

  • 750 gr kadar kemiksiz tavuk (Ben bagetleri kemikten ayırdım)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Toz kırmızı biber, karabiber,az kimyon,kekik ve tuz

Sonra eklemek için

  • 1 adet orta boy kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet büyük boy domates
  • 2 diş sarımsak

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuğu yıkayıp süzün.
  • Daha sonra, yoğurt, salça,yağ ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Bu şekilde en az 1 saat marine edin,
  • Tencereye 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kızdırın.
  • Tavukları ekleyip rengi dönene kadar arkalı önlü kızartın.
  • Sonra ikiye böldüğünüz sarımsakları ekleyip karıştırın.
  • Diğer sebzeleri de ekleyip kapağını kapatın kısık ateşte pişirin.
  • En son kapağını açıp yüksek ateşte kavurun. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder