Malzemeler
- 750 gr kadar kemiksiz tavuk (Ben bagetleri kemikten ayırdım)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Toz kırmızı biber, karabiber,az kimyon,kekik ve tuz
Sonra eklemek için
- 1 adet orta boy kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 1 adet büyük boy domates
- 2 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğu yıkayıp süzün.
- Daha sonra, yoğurt, salça,yağ ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Bu şekilde en az 1 saat marine edin,
- Tencereye 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kızdırın.
- Tavukları ekleyip rengi dönene kadar arkalı önlü kızartın.
- Sonra ikiye böldüğünüz sarımsakları ekleyip karıştırın.
- Diğer sebzeleri de ekleyip kapağını kapatın kısık ateşte pişirin.
- En son kapağını açıp yüksek ateşte kavurun. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder