1 Aralık 2022 Perşembe

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz silme
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İçi için:

  • 150 gr beyaz peynir
  • Çeyrek demet maydanoz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcı için beyaz peyniri çatalla ezelim.
  • İnce ince kıydığımız ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Yoğurma kabına yoğurt, süt ve  yumurtayı alarak çırpalım.
  • Güzelce çırptığımız karışımın üzerine tuz, kabartma tozu ve unu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Toparladığımız hamurun üzerini streç filmle kapatarak yaklaşık 10 dakika dinlendirelim.
  • Daha sonra hamuru un serptiğimiz tezgaha alarak şöyle bir tekrardan yoğuralım.
  • Ardından iki eşit parçaya bölerek ilk bezemizi açalım. Bir oklava veya merdane yardımıyla hafifçe unlayarak rahatlıkla açabilirsiniz
  • Açtığımız hamuru dikkatlice bir kenara alalım ve diğer bezemizi de yaklaşık aynı boyutlarda açalım.
  • Açtığımız hamurun üzerine peynirli iç harcından aralıklı olarak yerleştirelim. İlk açtığımız hamurun üzerine dikkatli bir şekilde kapatalım.
  • Hamur kesme aparatı veya bir bardak yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar keselim.
    Bu aşamada peynirli iç harcının yuvarlağın tam ortasında olması, kenarlarının güzelce kapatılması önemli. Aksi halde kızarırken hamurlar açılıp içindeki peynirler dışarıya taşabilir.
  • Kenarlarda kalan hamur parçalarını toparlayalım. Aynı işlemleri tekrardan yaparak pişilerimizi hazırlayalım.
  • Tüm pişilerimizi şekillendirdikten sonra kızdırdığımız sıvı yağda pişilerimizi kızartmaya başlayalım.
  • Orta ateşte kontrollü bir şekilde sürekli çevirerek kızartmaya devam edelim.
  • Her tarafı güzelce kızardıktan sonra pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz bir tabağa alalım.
  • Yağ çekmeden balon gibi kabaran pişilerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder