Ayva Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram yağsız dana yada kuzu kuşbaşı
- 5-6 tane küçük arpacık soğan yada büyük soğan
- 2 tane büyük ayva
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım cay bardağı pekmez
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 cay kaşığı tuz
- Sıcak su
Ayva Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Eti tencereye alalım çok kısık ateşte arada bir karıştıralım.
- Suyunu bırakıp çekmeye başlayınca 2 su bardağı sıcak şu koyup yine kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Diğer tarafta 2 yemek kaşığı tenceremize alalım.
- Soğanları koyalım kısık ateşte biraz kavuralım soğanlar kızarsın.
- Üzerine dilimlediğimiz ayvaları koyup tencerenin kapağını kısık ateşte arada bir karıştırarak bir 15 dakika kadar kavuralım.
- Pişen eti üzerine boşaltalım ayvaların üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar şu biraz tuz(damak zevkinize göre)1 yemek kaşığı şeker yarım çay bardağı pekmezi koyup bir karıştıralım.
- Kapağını kapatıp ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
- Çatalı ayvaya batıralım rahatça giriyorsa yemeğimiz pişmiştir.Sıcak sıcak yeyiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder