Ayva Yemeği Tarifi

 

Ayva Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram yağsız dana yada kuzu kuşbaşı
  • 5-6 tane küçük arpacık soğan yada büyük soğan
  • 2 tane büyük ayva
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım cay bardağı pekmez
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 cay kaşığı tuz
  • Sıcak su

    Ayva Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Eti tencereye alalım çok kısık ateşte arada bir karıştıralım.
  • Suyunu bırakıp çekmeye başlayınca 2 su bardağı sıcak şu koyup yine kısık ateşte yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  • Diğer tarafta 2 yemek kaşığı tenceremize alalım.
  • Soğanları koyalım kısık ateşte biraz kavuralım soğanlar kızarsın.
  • Üzerine dilimlediğimiz ayvaları koyup tencerenin kapağını kısık ateşte arada bir karıştırarak bir 15 dakika kadar kavuralım.
  • Pişen eti üzerine boşaltalım ayvaların üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar şu biraz tuz(damak zevkinize göre)1 yemek kaşığı şeker yarım çay bardağı pekmezi koyup bir karıştıralım.
  • Kapağını kapatıp ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
  • Çatalı ayvaya batıralım rahatça giriyorsa yemeğimiz pişmiştir.Sıcak sıcak yeyiniz.

Yorumlar