Çatalla Şekil Verilen Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye Tarifi

 

Çatalla Şekil Verilen Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un (kontrollü bir şekilde unu ekleyelim)
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz yada fındık içi

Üzeri için;

  • 75 gram sütlü çikolata

    Çatalla Şekil Verilen Tereyağlı Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri bir kapta ekleyelim un hariç unu yavaş yavaş ilave edelim, hamurumuzu yoğuralım. Yoğurulan hamuru ikiye bölelim yarısına damla çikolatası, diğer yarısına ceviz ekleyelim ve yoğuralım.
  • Fırın tepsisine yanmaz kağıt serelim ceviz büyüklüğünde hamurdan koparıp elimizle yuvarlak yapalım, hamurlar bitene kadar işleme devam edelim.
  • Üzerine bir çatal yardımı ile sağdan ve soldan şekil verelim hafif bastırarak daha sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Üzerleri hafif pembe olunca fırından çıkaralım soğuması için bu arada çikolatayı benmari usulü eritelim hazırlayalım kurabiyeleri üzerlerine bastıralım ve tepsiye dizelim.
  • Ardından buzdolabına koyalım çikolataların donması için 15 dk beklese yeter bu tarif harika biz çok sevdik afiyetler olsun denemeye değer mis gibi bir lezzet

Yorumlar