Ana içeriğe atla
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Kızartması Tarifi
 
 
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 parça tavuk göğsü ( 600-700 gr)
 - 1 yemek kaşığı un
 - 1 yemek kaşığı nişasta
 - 3-4 diş sarımsak
 - 1 adet yumurta
 - 1 şişe maden suyu
 - 1 silme tatlı kaşığı karbonat
 - Tuz
 - Karabiber
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Tavuk göğsünü ince ince ister küp şeklinde ister uzun uzun doğrayalım.
 - Tavuk hariç diğer malzemeleri karıştırma kabımızda karıştıralım.
 - Sarımsakları rendeleyip tavukları da ekleyip karıştıralım.
 - Üzerini streç filmle kapatıp en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
 - Tavuklarımızı kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar arkalı önlü kızartalım. Yemeğimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder