Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Kızartması Tarifi

 

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğsü ( 600-700 gr)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Karabiber

    Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü ince ince ister küp şeklinde ister uzun uzun doğrayalım.
  • Tavuk hariç diğer malzemeleri karıştırma kabımızda karıştıralım.
  • Sarımsakları rendeleyip tavukları da ekleyip karıştıralım.
  • Üzerini streç filmle kapatıp en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
  • Tavuklarımızı kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar arkalı önlü kızartalım. Yemeğimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Yorumlar