Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 parça tavuk göğsü ( 600-700 gr)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1 silme tatlı kaşığı karbonat
- Tuz
- Karabiber
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Tavuk Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü ince ince ister küp şeklinde ister uzun uzun doğrayalım.
- Tavuk hariç diğer malzemeleri karıştırma kabımızda karıştıralım.
- Sarımsakları rendeleyip tavukları da ekleyip karıştıralım.
- Üzerini streç filmle kapatıp en az 1 saat buzdolabında bekletelim.
- Tavuklarımızı kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar arkalı önlü kızartalım. Yemeğimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder