Malzemeler
- 200 gram margarin veya tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2,5+ yarım su bardağı un (toplamda 3 su bardağı)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı fındık kırığı
- 1 paket vanilin
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle margarin, yumurta, vanilin, pudra şekeri ve 2,5 su bardağı un yoğurulur. Oldukça yumuşak bir hamur olacak. Hamur ikiye bölünüp birine kakao ve yarım su bardağı fındık eklenip yoğurulur.
- Diğer hamura da yarım su bardağı un ilave edilerek yoğurulur her iki hamurda streçlenip, buzlukta yarım saat kadar sertleşene kadar bekletilir.
- Önce beyaz hamur y. Kağıt üzerinde dikdörtgen formunda açılıp kenara alınır. Sonrasında kakaolu hamur aynı şekilde açılıp beyaz hamurun üzerine konulup sıkıca rulo halinde sarılıp buzluğa konulur.
- Pişirmek istediğiniz zaman yarım saat kadar önce çıkarılıp resimdeki gibi dilimlenir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder