22 Ocak 2023 Pazar

Fındıklı Buzluk Kurabiyesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5+ yarım su bardağı un (toplamda 3 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı fındık kırığı
  • 1 paket vanilin

     Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle margarin, yumurta, vanilin, pudra şekeri ve 2,5 su bardağı un yoğurulur. Oldukça yumuşak bir hamur olacak. Hamur ikiye bölünüp birine kakao ve yarım su bardağı fındık eklenip yoğurulur.
  • Diğer hamura da yarım su bardağı un ilave edilerek yoğurulur her iki hamurda streçlenip, buzlukta yarım saat kadar sertleşene kadar bekletilir.
  • Önce beyaz hamur y. Kağıt üzerinde dikdörtgen formunda açılıp kenara alınır. Sonrasında kakaolu hamur aynı şekilde açılıp beyaz hamurun üzerine konulup sıkıca rulo halinde sarılıp buzluğa konulur.
  • Pişirmek istediğiniz zaman yarım saat kadar önce çıkarılıp resimdeki gibi dilimlenir yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder