Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su (400 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Nişastayı açmak için;

  • Yarım su bardağı süt

    Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye yıkadığımız pirinci alalım ve üzerine su ilave edelim, ocağa alarak pirinçler yumuşayana kadar orta ateşte, arada karıştırarak pişirelim.
  • Pirinçler yumuşayıp suyunu çektikten sonra üzerine süt ve vanilyayı ilave edip karıştıralım. 10 dakika kadar kaynamasını bekleyelim arada karıştıralım ki dibi tutmasın.
  • Bu arada kaseye nişastamızı alalım, üzerine sütü ekleyerek topak kalmayacak şekilde karıştırarak açalım.
  • Kaynayan pirinçlerin üzerine şekeri ve nişastalı sütü ekleyelim. Ara ara karıştırarak karışım koyulaşana kadar yaklaşık 10 -15 dakika pişirelim.
  • Koyulaşan sütlacımızı ocaktan alalım, fırın kaplarımıza paylaştırarak fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Kaselerin yarısına gelecek şekilde tepsiye su dolduralım, ve sütlaçlarımızı önceden ısıttığımız 180°c fırında üst rafta pişmeye bırakalım.
  • Sütlaçlarımızın üzeri kızardıktan sonra fırından alalım, daha sonra üzerlerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!.

Yorumlar