Fırında 1 Tepside 2 Çeşit Ana Yemek Tarifi

 

Fırında 1 Tepside 2 Çeşit Ana Yemek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk pirzola/ baget/ but
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı soya sosu (olmasa da olur)
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı baharatlar (kekik, kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, köri)

Garnitür için;

  • 1 küçük boy karnabahar
  • 2 küçük patates
  • 1 havuç
  • 1 kapya biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik, kırmızı toz biber

    Fırında 1 Tepside 2 Çeşit Ana Yemek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu hazırlayarak başlayalım. Tavuğun sos malzemeleri bir kaseye alınır ve karıştırılır. Yıkanmış süzülmüş tavuklar eklenir. Sos her yerine yedirilir. Üzeri streçlenir. 1,5-2 saat buzdolabında dinlendirilir. Bu şekilde daha lezzetli oluyor.
  • Karnabahar küçük parçalara ayrılıp yıkanır. Patatesler havuçlar kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranır.
  • Kopya biber temizlenip iri küpler halinde doğranır. Sarımsaklar da eklenir. Tuz, baharatlar ve zeytinyağ da ilave edilir. Hepsi güzelce harmanlanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır.
  • Tavuklar fırın poşetine yerleştirilir. Üzeri kürdanla veya bıçakla delinir. Tepsinin diğer tarafına yerleştirilir
  • . Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede pişmeye bırakılır. (25-30 dk). Garnitürler ara ara karıştırılır.
  • Kızarmaya başladığında fırın poşetinin üzeri açılır ve 5-10 dk bu şekilde pişirilir. Kapattıktan sonra fırında biraz dinlendirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun 

Yorumlar