Malzemeler
- 4-5 adet patates
 
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
 - 1 adet yumurta
 - 1 adet soğan
 - 1 su bardağı galeta unu
 - Tuz
 - Karabiber
 - Kimyon
 - 1 tutam kıyılmış maydanoz
 
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1,5 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
 - Köfte için; maydanoz hariç tüm malzemeyi uygun kaba alıp iyice yoğurun. Sonra maydanozu ekleyip tekrar 2-3 dk yoğurun.
 - Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın ve biraz bastırın. Patatesleri soyun ve köftelerle eşit olacak şekilde yuvarlak dilimleyin. Borcama 1 köfte 2 patates olacak şekilde sırasıyla dizin.
 - Sosu için; tavaya sıvı yağı alıp salçayı biraz kavurun. Sonra suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
 - Kaynayan sosu yemeğin üstüne gezdirin. Son olarak doğranmış 1-2 diş sarımsağı da yemeğin üstüne gezdirin.
 - Önceden ısınmış 200 derecede 40 dk kadar pişirin. Afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder