Gürcü Usulü Löbiye Tarifi

 

Gürcü Usulü Löbiye Tarifi İçin Malzemeler

  • yarım kilo barbun fasulye
  • pırasanın yeşil kısmı
  • 1 yemek kaşığı maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kişniş (kinzi)
  • 1 çay kaşığı kuru nane /yeşil nane
  • 3 iri diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1 yemek kaşığı reyhan (üfleyen/ şaştırami)

    Gürcü Usulü Löbiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geceden sıcak suyla ıslanan barbunlar üzerini örtecek kadar suda pişirilir.
  • Yumuşadıktan sonra ince doğranmış pırasalar eklenir.
  • Pırasalar da yumuşadıktan sonra diğer malzemeler karıştırılıp yemeğe eklenir.
  • Tüm malzemeler eklendikten 3 dk kadar sonra yeşilliklerin yeşil kalması adına ocağın altı kapatılır.
  • Not:salça soğan ve yağ üçlüsü yemek içerisinde bulunmamakta. Gürcüler olarak bu yemeği bu şekilde pişirmekteyiz. Ayrıca yanına mutlaka mısır ekmeği tavsiye ederim deneyeceklere afiyet olsun.

Yorumlar