Gürcü Usulü Löbiye Tarifi İçin Malzemeler
- yarım kilo barbun fasulye
 - pırasanın yeşil kısmı
 - 1 yemek kaşığı maydanoz
 - 1 yemek kaşığı kişniş (kinzi)
 - 1 çay kaşığı kuru nane /yeşil nane
 - 3 iri diş sarımsak
 - 1 çay kaşığı acı pul biber
 - 1 yemek kaşığı reyhan (üfleyen/ şaştırami)
Gürcü Usulü Löbiye Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Geceden sıcak suyla ıslanan barbunlar üzerini örtecek kadar suda pişirilir.
 - Yumuşadıktan sonra ince doğranmış pırasalar eklenir.
 - Pırasalar da yumuşadıktan sonra diğer malzemeler karıştırılıp yemeğe eklenir.
 - Tüm malzemeler eklendikten 3 dk kadar sonra yeşilliklerin yeşil kalması adına ocağın altı kapatılır.
 
Not:salça soğan ve yağ üçlüsü yemek içerisinde bulunmamakta. Gürcüler olarak bu yemeği bu şekilde pişirmekteyiz. Ayrıca yanına mutlaka mısır ekmeği tavsiye ederim deneyeceklere afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder