Malzemeler
- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı süt
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı haşhaş
 - 1 su bardağı irmik
 - 1,5 su bardağı un
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 çay kaşığı karbonat
 - 1 portakal kabuğu
 
Üzeri için;
- 1 paket kremşanti
 - 1 su bardağı süt
 
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı şeker
 - 3 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
 - İlk önce şerbetimizi ocağa koyalım kaynadıktan sonra altını kısıp içine 2. 3 damla limon sıkalım ve 15 dk kaynatalım kaynadıktan sonra soğuması için bir kenara koyalım.
 - Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpalım ve sırasıyla bütün malzemeleri içine katıp karıştıralım, yağlanmış borcamımıza döküp, 180 derece kızarana kadar pişirelim.
 - Pişen kekimizi ılıması için kenara bırakıp kremşantimizi sütle beraber çırpalım ılıyan kekimizin üzerine soğumuş şerbetimizi dökelim.
 - Şerbeti çektikten sonra kremşantimizi sürelim süslemesini istediğiniz gibi yapabilirsiniz sadede bırakabilirsiniz dinlenmesi için dolaba kaldıralım şimdiden yapanlara afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder