Havuçlu Kremalı Lokum Tarifi

 

Havuçlu Kremalı Lokum Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy havuç
  • 3 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 6 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi

    Havuçlu Kremalı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle havuçlar tıkanıp soyulur rendelenerek tencereye alınır.
  • Margarinimizi ilave ederek kavuralım 6,7 dakika karıştırarak, şekerimizi ilave edelim.
  • Sütümüzün 2 su bardağı sütünü dökerek bir tık kaynatalım.
  • Bir kasede un,nişasta karıştırıp kalan sütümüzü yavaş yavaş ilave ederek sıvılaştıralım.
  • Tenceremizdeki havuçların üzerine dökelim ve pişirelim.
  • Katılaşmaya başlarken vanilya’yı ilave edelim.
  • Soğumaya bırakalım soğuduktan sonra 1 paket bisküvimizden 8 adetini kullanmayalım. Ben çok bisküvili sevmediğim için böyle yaptım dilerseniz kullanabilirsiniz.
  • Dilediğimiz gibi şekillendirelim ve hindistan cevizine veya fıstık ,ceviz ile süsleyebilirsiniz.
  • Bir kaseye doldurup elimizi batırarak şekillendirmeyi kolaylaştırabilirsiniz.
  • Not:sütten tasarruf etmek isteyene 1 bardağını su kullanabilirsiniz. Ben kullandım lezzeti değişmez 🥰🥰afiyet olsun.

Yorumlar