Hünkar Beğendi Tarifi

 

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5.2 su bardağı su
  • Tuz ve karabiber

Beğendi için;

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

    Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sıvı yağı tavaya koyup ocağa alalım.
  • Tava ısındığında erleri ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • İnce doğradığımız soğan ve biberleri ekleyip kavuralım.
  • Salça ekleyelim bir iki tur kavuralım.
  • Doğradığımız domatesleri ekleyelim.
  • Suyumuzu ekleyerek pişmesini bekleyelim (etin durumuna göre düdüklüde de pişirebilirsiniz)
  • Piştikten sonra baharatını koyalım.
  • Patlıcanları doğrayalım, tavada yağ ve unu kavuralım.
  • Patlıcanları ekleyelim iyice ezelim.
  • Ocağı kısarak sütümüzü yavaş yavaş ekleyelim güzelce karıştıralım.
  • Tuzunuzda ekleyelim ve kaşarları da ekleyelim ocağı kapatalım ve karıştıralım.
  • Etler soğuksa biraz ısıtalım.
  • Servis yaparken önce beğendiyi sonra etleri üzerine koyalım afiyet olsun

Yorumlar