Kadayıflı Kek Tatlısı Tarifi

 

Kadayıflı Kek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 250 gram ince ince kıyılmış taze kadayıf
  • 1 vanilya
  • 2 kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Üzeri için

  • Kaymak ve fıstık tozu

    Kadayıflı Kek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için şekeri suyu tencereye alıp kaynatalım.
  • Kaynadıktan sonra 10dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
  • Yumurta ve şekeri beyaz krema kıvamına gelene kadar çırpalım ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  • Daha sonra kıyılmış taze kadayıf ve cevizi ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Yağlanmış borcama yayıp düzeltelim.
  • 180 derece fırında kontrollü pişirelim.
  • Altı üstü kızardıktan sonra fırından alıp dilimleyelim.
  • Daha sonra soğumuş şerbeti her yerine eşit şekilde dökelim.
  • Bir kaç saat şerbetini çekmesi için bekletelim.
  • Servis esnasında kaymak ve fıstık tozu ile ikram etmenizi tavsiye ederim muhteşem oluyor. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun 

Yorumlar