Kadayıflı Kek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 4 yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı un
 - 1 su bardağı dövülmüş ceviz
 - 250 gram ince ince kıyılmış taze kadayıf
 - 1 vanilya
 - 2 kabartma tozu
 
Şerbeti için
- 3.5 su bardağı şeker
 - 3 su bardağı su
 
Üzeri için
- Kaymak ve fıstık tozu
Kadayıflı Kek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Öncelikle şerbeti için şekeri suyu tencereye alıp kaynatalım.
 - Kaynadıktan sonra 10dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
 - Yumurta ve şekeri beyaz krema kıvamına gelene kadar çırpalım ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
 - Daha sonra kıyılmış taze kadayıf ve cevizi ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım.
 - Yağlanmış borcama yayıp düzeltelim.
 - 180 derece fırında kontrollü pişirelim.
 - Altı üstü kızardıktan sonra fırından alıp dilimleyelim.
 - Daha sonra soğumuş şerbeti her yerine eşit şekilde dökelim.
 - Bir kaç saat şerbetini çekmesi için bekletelim.
 - Servis esnasında kaymak ve fıstık tozu ile ikram etmenizi tavsiye ederim muhteşem oluyor. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder