Kaşarlı Simit (Simit Sarayı Tarifiyle) İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
 - 1 su bardağı ılık süt
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 50 gr oda sıcaklığında margarin
 - 1 paket instant maya
 - 1 çorba kaşığı şeker
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - Yaklaşık 6 su bardağı un
 
Üzeri için;
- 1 çorba kaşığı pekmez
 - 1 çay bardağı su
 - Susam
 
İçine koymak için ;
- Kaşar parçaları (dilerseniz beyaz peynir,sucuk veya sosiste kullanabilirsiniz )
Kaşarlı Simit (Simit Sarayı Tarifiyle) Nasıl Yapılır?
 - Su, süt,şeker ve mayayı uygun bir kapta 10 dk bekletelim.
 - Ardından margarin, sıvı yağı ve tuzu ekleyelim.
 - Kontrollü olarak unu ilave ederek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
 - Hamurumuzu 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
 - Limon büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle açalım ve içine kaşar peynir koyup kapatalım.
 - Şekil verdiğimiz hamurları 1 çay bardağı su ve 1 çorba kaşığı pekmezle hazırladığımız karışıma batırıp ardından susama bulayalım ve yağlanmış tepsiye dizip üzerine bıçakla derin olmayan çizikler atalım.
 - 15 dk kadar tepsi mayasına bıraktığımız simitlerimizi 200°fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin sevgiyle kalın efenim
 
Yorumlar
Yorum Gönder