27 Ocak 2023 Cuma

Kuzu Kol Tandır Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 kg kuzu kol
  • 1 kase arpacık soğan
  • 1 kase çeri domates
  • 3 adet patates

Etimizin sosu için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 diş sarımsak

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sosumuzu bir kaseye hazırlayıp karıştıralım ve etimizin üzerine dökelim her yerine yedirelim.
  • Sarımsakları rendeleyelim etimizin üzerine dökelim karıştıralım ve eti yarım saat kadar kenarda bekletelim.
  • Patatesleri gelişi güzel doğrayalım.
  • Soğanları soyalım ve domatesleri de temizleyelim.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve etleri üzerine koyalım.
  • Patates soğan ve domatesleri de ekleyip üzerine yağlı kağıt serelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede ayarlı fırında pişirelim.
  • Ara ara pişip pişmediğini kontrol edelim sıcak servis edelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder