Malzemeler
- 1,5 kg kuzu kol
- 1 kase arpacık soğan
- 1 kase çeri domates
- 3 adet patates
Etimizin sosu için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 4 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosumuzu bir kaseye hazırlayıp karıştıralım ve etimizin üzerine dökelim her yerine yedirelim.
- Sarımsakları rendeleyelim etimizin üzerine dökelim karıştıralım ve eti yarım saat kadar kenarda bekletelim.
- Patatesleri gelişi güzel doğrayalım.
- Soğanları soyalım ve domatesleri de temizleyelim.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve etleri üzerine koyalım.
- Patates soğan ve domatesleri de ekleyip üzerine yağlı kağıt serelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede ayarlı fırında pişirelim.
- Ara ara pişip pişmediğini kontrol edelim sıcak servis edelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder