Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için;
- 1.5 paket yulaflı bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kreması için;
- 400 gram labne
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 kutu krema
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1.5 su bardağı su (katı bir kıvam olursa az daha su ekleyebilirsiniz)
- 2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet limon suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker (tatlı olsun isterseniz 2 kaşık daha ekleyebilirsiniz)
- 1 paket vanilya
Limonlu Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri rondodan geçirelim. Erimiş tereyağını bisküvilere ekleyelim güzelce karıştırıp kelepçeli kalıbın tabanına yayalım, güzelce bastıralım.
- Kreması için; labne ve şekeri çırpalım krema, vanilya ve nişastayı ekleyelim çırpalım. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım.
- Hazırlamış olduğumuz kalıptaki bisküvilerin üzerine dökelim. Fırına koymadan önce kalıbın kenarlarına folyo kaplayalım.
- Üzerinin de çatlamaması için fırına bir küçük tepsi ile su koyalım. 160 derecelik fırında 1 saat pişirelim piştikten sonra fırının kapağını açık bırakıp 15 dk kadar bekletelim.
- Sosu için malzemeleri tencereye alıp pişiriyoruz pişmiş olan cheesecake üzerine döküp, ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz 1 gece buzdolabın da bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder