Manisa Bohça Kebabı Tarifi

 

Manisa Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz

İç harcı için;

  • 700 gram kuşbaşı et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 2 adet havuç
  • 1 kase haşlanmış bezelye (ben konserve kullandım)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz
  • Muskat

Üzeri için;

  • 1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri

    Manisa Bohça Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle krep için malzemeleri karıştırma kabına alıyoruz karıştırıyoruz, tavamızı ısıtıp bir kepçe tavaya alıp arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Etlerimiz için; tencereye sıvı yağ koyuyoruz ısıtıyoruz, yüksek ateşte etleri kavurmaya başlıyoruz.
  • Suyunu çekinceye kadar kapağını kapatıp pişiriyoruz.
  • Sebzeleri küçük şekilde doğrayıp tencerenin içine koyuyoruz karıştırıp içine salçasını ve baharatlarını ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • Bezelyesini de ekleyip 1,5 su bardağı kadar sıcak su ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz, suyunu çekene kadar pişiriyoruz, yemeğimiz piştikten sonra bir kasenin içine krep yerleştirip ortasına eti yerleştirip altını kapatıyoruz ters çevirip fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Beşamel sos için; tereyağ tencereye alıyoruz eritiyoruz, unu ilave edip karıştırıyoruz, sütünü ekleyip devamlı olarak karıştırıyoruz.
  • Karabiber, muskat ve tuz ilave edip yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz, kreplerin üzerine döküyoruz.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini üzerlerine koyup 200 -220 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz, 👌🏻afiyetle yiyebilirsiniz 🤗✨
  • Deneyeceklere afiyet olsun 

Yorumlar