Mevsiminde Portakallı Pasta Tarifi

 

Mevsiminde Portakallı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane portakalın suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Dış kaplaması için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 çay bardağı süt

    Mevsiminde Portakallı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak iki portakaldan birinin kabuğunu hazırlayacağımız kekin karıştırma kabına rendeleyelim.
  • Portakalların suyunu ayrı bir kaba sıkıp, kenara alalım.
  • Rendelenmiş portakal kabuğu üzerine yumurta ve şekeri ekleyelim, iyice köpürtelim. Baya beyazlaması ve köpük köpük olması çok önemli krema gibi olmalı.
  • Sonra sıvı yağını ve portakal suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Un, vanilya, kabartma tozunu da ekleyip spatula ile kanstıralım.
  • Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kalıba karışımı dökelim. 180 derecelik ısıtılmış finnda pişirelim.
  • Üzeri kızarınca kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
  • Pasta kreması için;Tereyağ hariç tüm malzemeyi hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım ve ocak üzerinde devamlı karıştırarak pişirelim, ocaktan alıp tereyağını ekleyelim,.
  • Ilımaya bırakalım.
  • Kremşantiyi de hazırlayalım. Buzdolabına kaldıralım.
  • Keki fırından çıkarınca biraz ılıtıp ortadan 2’ye bölelim. Uzun bir bıçak veya ip kullanabilirsiniz tek seferde bölmek için.
  • Arasına ılık kremanın hepsini yayalım, diğer yarısını üzerine kapatalım.
  • En üstüne de krem şantiyi sürüp, dilediğiniz gibi süsleyip buzdolabında dinlendirebilirsiniz.Afiyet olsun :).

Yorumlar