Mevsiminde Portakallı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 2 tane portakalın suyu
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - 2,5 su bardağı un
 
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
 - 2 adet yumurta sarısı
 - 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
 - Yarım su bardağı buğday nişastası
 - 1 paket vanilya
 - 1 tatlı kaşığı tereyağı
 
Dış kaplaması için;
- 1 paket kremşanti
 - 1 çay bardağı süt
Mevsiminde Portakallı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
 - İlk olarak iki portakaldan birinin kabuğunu hazırlayacağımız kekin karıştırma kabına rendeleyelim.
 - Portakalların suyunu ayrı bir kaba sıkıp, kenara alalım.
 - Rendelenmiş portakal kabuğu üzerine yumurta ve şekeri ekleyelim, iyice köpürtelim. Baya beyazlaması ve köpük köpük olması çok önemli krema gibi olmalı.
 - Sonra sıvı yağını ve portakal suyunu da ekleyip çırpmaya devam edelim.
 - Un, vanilya, kabartma tozunu da ekleyip spatula ile kanstıralım.
 - Tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kalıba karışımı dökelim. 180 derecelik ısıtılmış finnda pişirelim.
 - Üzeri kızarınca kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
 - Pasta kreması için;Tereyağ hariç tüm malzemeyi hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım ve ocak üzerinde devamlı karıştırarak pişirelim, ocaktan alıp tereyağını ekleyelim,.
 - Ilımaya bırakalım.
 - Kremşantiyi de hazırlayalım. Buzdolabına kaldıralım.
 - Keki fırından çıkarınca biraz ılıtıp ortadan 2’ye bölelim. Uzun bir bıçak veya ip kullanabilirsiniz tek seferde bölmek için.
 - Arasına ılık kremanın hepsini yayalım, diğer yarısını üzerine kapatalım.
 - En üstüne de krem şantiyi sürüp, dilediğiniz gibi süsleyip buzdolabında dinlendirebilirsiniz.Afiyet olsun :).
 
Yorumlar
Yorum Gönder