Peynirli Maydanozlu Pratik Fırın Makarna Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı sıvı yağ (makarna haşlama suyuna)
  • 1 çay kaşığı tuz (makarna haşlama suyuna)
  • Yarım paket kelebek makarna
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 avuç doğranmış maydanoz
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (1 yemek kaşığı üzeri için)
  • 200 gram lor peyniri veya az yağlı beyaz peynir
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • 200 gram kaşar peyniri rendesi

    Nasıl Yapılır?

  • Makarna suyunu tencereye alın ve ocağı açın.
  • Kaynadıktan sonra, tuz ve yağ ilavesini yapın ve makarnaları ekleyin.
  • Makarnaları tam paketin üzerinde yazan dakikası kadar haşlayın ve suyunu süzerek, bir kere durulayın ve beklemeye alın.
  • Maydanozları yıkayın ve orta büyüklükte doğrayın.
  • Tereyağının bir kaşıklık kısmını, küçük bir tavada çok kızdırmadan eritin.
  • Ayrı bir kapta; yumurtaları çırpın ve süt, kekik, peynir, maydanoz ve tuz ilavesini de yaparak karıştırın.
  • Karışıma makarnaları ve erimiş tereyağını da ekleyin ve hepsini birlikte güzelce harmanlayın.
  • Uygun büyüklükteki fırın kabınıza makarnayı aktarın. (Ben küçük boy oval borcam kullandım. 21x28cm boyutlarında farklı bir fırın kabı da kullanabilirsiniz.)
  • İkinci kaşık tereyağını da, makarnanın üstüne farklı noktalara 3-5 küçük parça halinde koyun.
  • Son olarak; üzerini tamamen ve her tarafı mümkün olduğunca eşit miktarda olacak şekilde, kaşar peyniri rendesi ile kaplayın ve fırına verin.
  • Kaşar peynirleri kızarana kadar, 190 derecede kontrollü pişirin. (Yaklaşık 30 dakika sürüyor. Aynı zamanda bu süreçte sosunu da çekmiş olacaktır.)
  • Pişen ve nar gibi kızaran, nefis peynirli fırın makarnamız servise hazırdır. 

Yorumlar