Ana içeriğe atla
Peynirli Maydanozlu Pratik Fırın Makarna Tarifi
 
 
Malzemeler
- 2 tatlı kaşığı sıvı yağ (makarna haşlama suyuna)
 - 1 çay kaşığı tuz (makarna haşlama suyuna)
 - Yarım paket kelebek makarna
 - 2 su bardağı süt
 - 2 adet yumurta
 - 2 avuç doğranmış maydanoz
 - 2 çay kaşığı tuz
 - 2 yemek kaşığı tereyağı (1 yemek kaşığı üzeri için)
 - 200 gram lor peyniri veya az yağlı beyaz peynir
 - Yarım tatlı kaşığı kekik
 - 200 gram kaşar peyniri rendesi
Nasıl Yapılır?
 - Makarna suyunu tencereye alın ve ocağı açın.
 - Kaynadıktan sonra, tuz ve yağ ilavesini yapın ve makarnaları ekleyin.
 - Makarnaları tam paketin üzerinde yazan dakikası kadar haşlayın ve suyunu süzerek, bir kere durulayın ve beklemeye alın.
 - Maydanozları yıkayın ve orta büyüklükte doğrayın.
 - Tereyağının bir kaşıklık kısmını, küçük bir tavada çok kızdırmadan eritin.
 - Ayrı bir kapta; yumurtaları çırpın ve süt, kekik, peynir, maydanoz ve tuz ilavesini de yaparak karıştırın.
 - Karışıma makarnaları ve erimiş tereyağını da ekleyin ve hepsini birlikte güzelce harmanlayın.
 - Uygun büyüklükteki fırın kabınıza makarnayı aktarın. (Ben küçük boy oval borcam kullandım. 21x28cm boyutlarında farklı bir fırın kabı da kullanabilirsiniz.)
 - İkinci kaşık tereyağını da, makarnanın üstüne farklı noktalara 3-5 küçük parça halinde koyun.
 - Son olarak; üzerini tamamen ve her tarafı mümkün olduğunca eşit miktarda olacak şekilde, kaşar peyniri rendesi ile kaplayın ve fırına verin.
 - Kaşar peynirleri kızarana kadar, 190 derecede kontrollü pişirin. (Yaklaşık 30 dakika sürüyor. Aynı zamanda bu süreçte sosunu da çekmiş olacaktır.)
 - Pişen ve nar gibi kızaran, nefis peynirli fırın makarnamız servise hazırdır. 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder