Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Püreli Ve Mantarlı Tavuk Sote (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi

 

Püreli Ve Mantarlı Tavuk Sote (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 900 gram kemiksiz tavuk eti
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 400 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
  • 1’er çay kaşığı karabiber ve kırmızı toz biber
  • 1’er tatlı kaşığı kekik ve tuz

Püre için:

  • 4-5 adet iri patates (1 kg civarı)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Taze kaşar rendesi

    Püreli Ve Mantarlı Tavuk Sote (Yok Böyle Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyup irice doğrayın ve bol suda haşlayın.
  • Soğanı, biberleri ve mantarları küp doğrayın.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alın.
  • Soğanı rengi değişene kadar kavurun.
  • Tavuk etini ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Mantarları ekleyin, karıştırın ve kapğını kapatıp 5-6 dk. Boyunca pişirin.
  • Biberleri, salçaları ve baharatları ekleyip salçalar iyice eriyene kadar pişirin.
  • Suyu ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatarak.
  • Kısık ateşe alın.
  • Etler tamamen pişince ocağın altını söndürün.
  • Pürenin yapılışı:📍Bir kaba haşladığınız patatesleri alın.
  • Sütü ve tereyağını ekleyin ve ezici aletle tamamen pürüzsüzleşinceye kadar ezin.
  • Tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
  • Püreyi ısıya dayanıklı bir kaba dökün ve güzelce yayın.
  • Pişirdiğiniz soteyi onun üzerine yayın.
  • Üzerine kaşar peyniri serpin.
  • 200° fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya dek pişirin. Afiyet olsun. ✌

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?