Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Soğan Dolması Tarifi

 

Soğan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi için;

  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 150 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı silme yeni bahar
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Maydonoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası

Sosu için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı silme sumak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

    Soğan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle, pirinçlerimizi bir süzgeç yardımı ile sıcak su ile güzelce yıkayıp süzülmeye bırakalım.
  • Ardından, karıştırma kabı içerisine süzülmüş pirinç, kıyma, minicik kıyılmış soğan, kıyılmış maydanoz, salçalar, tüm baharatlar ve nar ekşisini katıp güzelce yoğuralım.
  • Daha sonra; soğanların iki baş kısımlarını düzce keserek çıkaralım ve kabuklarını soyalım.
  • Tüm soğanları bıçakla orta kısma gelmeyecek şekilde kesik atalım.
  • Bol kaynar suda tencerenin kapağını örtüp 10-15 dk arası, soğanlar yumuşayıp katları ayrılana dek dikkat ederek haşlayalım.
  • Daha sonra soğanları bir tabağa süzerek çıkartalım.
  • Tek tek kırmadan katlarını ayırıp, yüzeydeki soğan zarlarını çekip çıkaralım.
  • İç harcımızdan doluca birer tatlı kaşığı soğan ucuna koyup, sıkıca bol bırakmadan kendi etrafında dolayarak elimizde saralım.
  • Tencerenin altına kalın ve büyük olanlar dan başlayarak aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizelim.
  • Daha sonra sosu için salça ve kaynar suyu karıştıralım, nar ekşisini ve tüm malzemeyi ekledikten sonra dolmaların üzerine gezdirerek dökelim (tabandaki ilk kat soğanların üzerleri sosla örtülmüş olmalı)
  • Yemek kaynamaya başlayınca ocağın altını kısık ateşte 1 saat kadar pişirelim.
  • Pişen dolmalarımızı ocaktan alıp yaklaşık bir saat kadar dinlendikten sonra servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?