Sütlü Soslu Mantarlı Havuç (Enfes Oldu) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kültür mantarı
 - 2 tane havuç
 - 1 kahve fincanı sıvı yağ
 - 1 çay kaşığı tuz
 
Sosu için;
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
 - 1 adet yumurta
 - 3 yemek kaşığı un
 - 1 çay kaşığı tuz
 - 1 su bardağı rendesi kaşar
 - 1 silme yemek kaşığı tereyağı
 - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Sütlü Soslu Mantarlı Havuç (Enfes Oldu) Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Mantarı doğrayıp ağzı açık vaziyette ocağa koyalım. Ateşte suyunu salıp, iyice çekince az bir sıvı yağ ve tuzunu ekleyerek pembeleşince ye kadar karıştırarak kavuralım ve ocaktan alalım.
 - Havuçları da halka doğrayıp ayrı bir tavada az bir sıvı yağı koyup, kavuralım.
 - Borcama alt katına mantarları düzleyip. Havuçları üzerlerine koyalım.
 - Sosun hazırlaması için; karıştırma kabına yoğurt ve diğer malzemeleri koyalım.
 - Kaşarın yarısını üzeri için ayırıp, kalanıda sosa koyup karıştıralım.
 - Mantarlı havucun üzerine sosun hepsini koyalım.
 - Fırının üst ayarında 170 derecede on dakika kadar üzeri hafif kızarınca fırından çıkarıp kalan kaşarı da ekleyip tekrar fırına koyalım. Beş dakika daha kaşarla iyice pembeleşince fırından çıkaralım.
 - Soslu ve nefis mantarımız hazır sıcak servis yapalım. Arzu eden acı ve sevdiği baharatlar ekleyebilir. Afiyet sıhhat olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder