Terbiyeli Et Haşlama Tarifi

 

Terbiyeli Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 4 adet orta boy patates
  • 2 tane havuç
  • 1 tane soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Terbiyesi için;

  • Yarım limon suyu
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yemeğin suyundan(birkaç kaşık)

    Terbiyeli Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Düdüklüye yağımızı alalım etleri koyup, birkaç dakika kavuralım.
  • Daha sonra etlerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak su koyalım ağzını kapatıp yarım saat pişmeye bırakalım.
  • Düdüklüyü açtıktan sonra üzerine iri iri doğranmış patates doğranmış havuç 1 adet bütün soğan ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakalım (benim düdüklüm büyük olduğu için etler pişince başka tencereye aktardım dilerseniz bu şekil yapabilirsiniz)
  • Sebzeler pişerken başka bir kapta terbiyesi için yumurta sarısı un limon suyu ve kaynayan yemeğin suyundan alarak karıştıralım, pişen yemeğin üzerine dökelim.
  • Karabiber de ekleyip karıştıralım 5-10 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım.
  • Üzerine maydanoz ekleyerek sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun 

Yorumlar