Turşulu Pilav Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 kase fasulye turşusu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı kaynar su

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinci sıcak suda bekletelim. Soğanı ince ince doğrayıp sıvıyağ ve tereyağında soteleyelim. Rendelenmiş havucu da soğanların üzerine ekleyelim. Tuz ve baharatı da ekleyip karıştıralım.
  • Küçük küçük doğradığımız fasulye turşusunu da ilave edip kavurmaya devam edelim. Son olarak pirinci yıkayıp karışıma ilave edelim kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
  • Son olarak üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Biraz demlendikten sonra servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Yorumlar