Ana içeriğe atla
 
Malzemeler
- 1 dolu yemek kaşığı un
 - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı tereyağ
 - 1 dolu yemek kaşığı salça
 - 1 su bardağı et veya tavuk suyu
 - 3 su bardağı su
 - 1 tatlı kaşığı nane
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 - Tuz
 - 1 yemek kaşığı tel şehriye
Nasıl Yapılır?
 - Sıvıyağ ile tereyağını eritip içine ununu koyup koşusu çıkana kadar kavurdum. Salçayı koyup karıştırdım. İçine suyunu ve et suyunu koyup, kaynattım.
 - Kaynayan çorbaya kekik, karabiber, tuzunu kırmızı toz biber ve pul biberini koyup karıştırdım.
 - En son içine tel şehriyesini koyup 5 dk kadar kaynattım ve çorbamız hazır. Yapanlara yiyenlere afiyet olsun
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder