Malzemeler
- 1 dolu yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı et veya tavuk suyu
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tel şehriye
Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağ ile tereyağını eritip içine ununu koyup koşusu çıkana kadar kavurdum. Salçayı koyup karıştırdım. İçine suyunu ve et suyunu koyup, kaynattım.
- Kaynayan çorbaya kekik, karabiber, tuzunu kırmızı toz biber ve pul biberini koyup karıştırdım.
- En son içine tel şehriyesini koyup 5 dk kadar kaynattım ve çorbamız hazır. Yapanlara yiyenlere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder