Haşhaşlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşamış tereyağ veya margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı sıkılmış portakal suyu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
- 100 gram benmari usulü eritilmiş çikolata
Haşhaşlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza tüm malzemeleri alıp yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Ardından yağlı kağıt üzerinde merdaneyle fazla inceltmeden açalım.
- Çay bardağıyla yada kalıplarla şekiller çıkarıp tepsiye aralıklı dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180° de 15 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakalım.
- Çikolatayı benmari usulü eritip sıcakken bir buzluk poşetine veya sıkma torbasına aktaralım.
- Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine sıkalım. Afiyetle 🌺 Kolay gelsin şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder