Havuçlu Tarçınlı Kek (Püf Noktasıyla) Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 küçük rendelenmiş havuç
- 3 silme yemek kaşığı tarçın
Havuçlu Tarçınlı Kek (Püf Noktasıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker mikserin güçlü ayarında çırpılır.
- Süt ve yağ eklenir çırpılır.
- Un, kabartma tozu, vanilya eklenir yavaş ayarda çırpılır.
- Havuç rendelenir ve suyu sıkılır.
- Püf noktası : havuç ve tarçın eklenip plastik kaşık ile karıştırılır.
- Kürdan testi ile 170 derece önceden ısınmış fırında alt üst ızgara ve fansız ayarda pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder