Konteyner yetmedi yığma inşaat başladı

 Depremde en çok binanın yıkıldığı Gaziantep’te konteyner sayısı ihtiyacı karşılama yetmiyor.Tamamen yıkılan ya da ağır hasarlı 12 bin binada kalan on binlerce depremzedenin barınması için halk arasında kâgir olarak da bilinen yığma yapı inşasına başlandı. Nurdağı ilçesine 2 km mesafedeki Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı iştiraki Emlak Konut şantiyesinde çalışmalar beşinci gününde. Altyapıda sona yaklaşıldı, bazı bölümlerde tek katlı yığma konutlar yükselmeye başladı.

Geçici kullanım için tek katlı yapıların her biri, banyo ve tuvalet içerecek şekilde, dört kişinin kullanımına uygun tasarlandı. Bir ay içinde ilk etabın bitirilmesi hedefleniyor. Islahiye’de 264, gezdiğimiz Nurdağı’ndaki şantiyede ise 276 konteyner ve yığma yapıdan oluşan geçici barınma alanları kullanıma hazır olacak. Dört şantiyede eşzamanlı süren çalışmalar için İstanbul’daki makine ve personel kapasitesinin önemli kısmı buraya kaydırılmış. Bu sebeple Fikirtepe dahil şirketin birçok şantiyesinde çalışmalar durmuş durumda. Sorduğumuzda, ülkedeki diğer projelerin son teslim tarihini etkileyeceği yanıtını aldık.

ASBEST RİSKİ

Öte yandan gezdiğimiz iki ilçede yıkılmış binaların önemli kısmı asbest kullanımının yasaklandığı 2010’dan sonra yapılmış olsa da, solunması durumunda ölümcül olabilecek bu kimyasalın moloz yığınından temizlenmesi hayati önem taşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi

  Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un 1 paket instant maya veya 1/2 (yarım) paket yaş maya 1 yemek kaşı...