23 Şubat 2023 Perşembe

Kremamsı Sırlı Rus Salatası Tarifi

 

Kremamsı Sırlı Rus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta büyüklükte patates
  • 1 orta büyüklükte havuç
  • 6-7 adet salatalık turşusu
  • 1 kase bezelye
  • 1 kase mayonez
  • 2/3 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı miktarda değiştirilebilir)

    Kremamsı Sırlı Rus Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerimizi ve havucumuzu güzelce soyalım. Patatesin birini iri küpler halinde diğeriniyse küçük küpler halinde doğrayalım. Büyük küp patatesler işin “kremamsı sırrı” olacak 🤭
  • Havucu küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Sırayla büyük küp patatesleri, küçük küp patatesleri, küp küp kestiğimiz havucu ve bezelyeyi haşlama tenceresine koyalım.
  • Tencereye sebzelerin üzerini kapatacak kadar su ve arzu ettiğimiz miktarda tuz ekleyelim. Tencereyi haşlama için ocağa alalım.
  • Sebzelerin suyunu fazla koyabilirsiniz, daha sonra süzüp çorbalarda ya da pilavda sebze suyu olarak kullanabilirsiniz, harika lezzet verir.
  • Sebzeler haşlanırken salatalık turşularımızı küp küp doğrayıp, kenara alalım.
  • İri patatesler pişince tencereyi ocaktan alıp, sebzeleri tamamen süzelim. Sebze suyunu daha sonra kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz.
  • Sadece iri patatesleri salatayı karıştıracağımız kaba alıp, üzerine 1 yemek kaşığı mayonez ekleyelim ve püre haline gelinceye kadar ezelim. Patates püresi, rus salatasına kremamsı kıvam veren ve lezzetini ikiye katlayan sırrımız😉
  • Kalan malzemeleri pürenin üzerine ekleyip güzelce karıştıralım. 1 saat dinlendikten sonra yemeğe hazır. 🤤
  • Küçük bir ipucu; 1 kase mayonez kullanmak yerine 1/2 kase süzme yoğurt (ekşi olmamalı) ve 1/2 kase mayonez kullanarak salatanın yağ oranını, azaltıp kalorisini hafifletebilirsiniz.
  • Afiyet olsun🤌🏻

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder