Kremamsı Sırlı Rus Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta büyüklükte patates
- 1 orta büyüklükte havuç
- 6-7 adet salatalık turşusu
- 1 kase bezelye
- 1 kase mayonez
- 2/3 tatlı kaşığı tuz (isteğe bağlı miktarda değiştirilebilir)
Kremamsı Sırlı Rus Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patateslerimizi ve havucumuzu güzelce soyalım. Patatesin birini iri küpler halinde diğeriniyse küçük küpler halinde doğrayalım. Büyük küp patatesler işin “kremamsı sırrı” olacak 🤭
- Havucu küçük küpler halinde doğrayalım.
- Sırayla büyük küp patatesleri, küçük küp patatesleri, küp küp kestiğimiz havucu ve bezelyeyi haşlama tenceresine koyalım.
- Tencereye sebzelerin üzerini kapatacak kadar su ve arzu ettiğimiz miktarda tuz ekleyelim. Tencereyi haşlama için ocağa alalım.
- Sebzelerin suyunu fazla koyabilirsiniz, daha sonra süzüp çorbalarda ya da pilavda sebze suyu olarak kullanabilirsiniz, harika lezzet verir.
- Sebzeler haşlanırken salatalık turşularımızı küp küp doğrayıp, kenara alalım.
- İri patatesler pişince tencereyi ocaktan alıp, sebzeleri tamamen süzelim. Sebze suyunu daha sonra kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz.
- Sadece iri patatesleri salatayı karıştıracağımız kaba alıp, üzerine 1 yemek kaşığı mayonez ekleyelim ve püre haline gelinceye kadar ezelim. Patates püresi, rus salatasına kremamsı kıvam veren ve lezzetini ikiye katlayan sırrımız😉
- Kalan malzemeleri pürenin üzerine ekleyip güzelce karıştıralım. 1 saat dinlendikten sonra yemeğe hazır. 🤤
- Küçük bir ipucu; 1 kase mayonez kullanmak yerine 1/2 kase süzme yoğurt (ekşi olmamalı) ve 1/2 kase mayonez kullanarak salatanın yağ oranını, azaltıp kalorisini hafifletebilirsiniz.
Afiyet olsun🤌🏻
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder