Mislice Otlu Ebegümeci Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kadar mislice otu ve ebegümeci otu (aşağı yukarı eşit)
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağı
- 1 baş küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 küçük kase haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı pirinç (bulgur da olabilir)
- Tuz
Üzeri için;
- 1-2 diş sarımsak
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kişniş
Mislice Otlu Ebegümeci Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanlar yağda kavrulur. Hafif sulandırılmış salça eklenerek, kokusu çıkana kadar pişirilir.
- Otlar, ilave edilir.
- Bulgur, nohut, tuz eklenir.
- Üzerini çok geçmeyecek şekilde soğuk su ilave edilir, (yemeğin suyu isteğe göre ayarlanabilir) kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Sıvıyağı küçük bir tencerede kızdırılır.
- Sarımsakla birlikte dövülmüş kişniş eklenerek sarımsağın rengi dönene kadar hafif ateşte kavrulur. Yemeğin üzerine dökülüp karıştırılarak altı kapatılır.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder