Mislice Otlu Ebegümeci Yemeği Tarifi

 

Mislice Otlu Ebegümeci Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kadar mislice otu ve ebegümeci otu (aşağı yukarı eşit)
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağı
  • 1 baş küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 küçük kase haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı pirinç (bulgur da olabilir)
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1-2 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kişniş

    Mislice Otlu Ebegümeci Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar yağda kavrulur. Hafif sulandırılmış salça eklenerek, kokusu çıkana kadar pişirilir.
  • Otlar, ilave edilir.
  • Bulgur, nohut, tuz eklenir.
  • Üzerini çok geçmeyecek şekilde soğuk su ilave edilir, (yemeğin suyu isteğe göre ayarlanabilir) kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Sıvıyağı küçük bir tencerede kızdırılır.
  • Sarımsakla birlikte dövülmüş kişniş eklenerek sarımsağın rengi dönene kadar hafif ateşte kavrulur. Yemeğin üzerine dökülüp karıştırılarak altı kapatılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi

  Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un 1 paket instant maya veya 1/2 (yarım) paket yaş maya 1 yemek kaşı...