Ispanaklı Saç Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Saç Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı sulu yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 20 gram yaş maya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5,5 – 6 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme:

  • 750 gram ıspanak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 200 gram beyaz peynir

Üzeri için;

  • Tereyağı

    Ispanaklı Saç Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce ıspanaklı içi yapmak için ıspanağı ayıklayıp yıkayın.
  • Sert sap kısımlarını kesip doğrayın.
  • Genişçe bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını alıp üzerine küp doğranmış kuru soğanı ekleyin.
  • Üzerine tuz ekleyip kavurun. ( peyniriniz tuzlu ise tuz kullanmayın. )
  • Soğanlar yumuşayınca doğradığınız ıspanağı ve şekeri ilave edip ocağın altını açın. ( şeker ıspanağın burukluğunu alması için kullanılıyor )
  • Ispanağı sulandırmadan en fazla 1 dakika çevirin ve ocaktan alın. Soğuması için bir kenara alın.
  • Bu arada bir yoğurma kabına yarım su bardağı ılık suyu alıp üzerine yarım paket ( 20 gram ) yaş mayayı ilave edin.
  • Maya kabarıncaya kadar 5-10 dakika arası bekletin.
  • Ardından sulu yoğurt, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Kontrollü olarak un ilave edip yumuşak orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. ( ben 6 su bardağı un kullandım. )
  • Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için yarım saat bekletin.
  • Mayalanmış hamurun gazını alıp tavanıza sığacak büyüklükte bezeler yapın.
  • Unlanmış tezgahta bezeleri mantı hamuru kalınlığında açın.
  • Ispanaklı iç malzemenin içine peyniri rendeleyin.
  • Açtığınız hamurların yarısına iç malzeme koyup diğer yarısını üzerine kapatın.
  • Bir tencere kapağıyla kenarlarını kesin.
  • Ocağa tavanızı koyup ısıtın. ( ya da pişirme sacı )
  • Yarım daire şeklindeki börekleri tavaya koyun.
  • İki tarafının da rengi değişinceye kadar pişirin.
  • Büyükçe kapaklı bir kabın içine pişirdiğiniz börekleri aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun.
  • Yumuşak kalması için her seferinde kapağı kapatın.
  • Su bardağı ölçüm: 200 ml.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi

  Ev Yapımı Etli Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 5 su bardağı un 1 paket instant maya veya 1/2 (yarım) paket yaş maya 1 yemek kaşı...