26 Şubat 2023 Pazar

Poğaça Tarifi

 

Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 2 paket kuru maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tozşeker

Üzerine ve arasına;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1-2 yemek kaşığı süt
  • 200 gram beyaz peynir

    Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Selam arkadaşlar. Bugün gelin birlikte poğaça yapalım. Çay saatlerinizin ve kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacaklar. Bulut gibi yumuşacık poğaça için hangi malzemelere ihtiyacımız var peki?!.
  • Hamuru için ılıkla sıcak arasında olan sütü, kuru mayayı, tozşekeri ve yoğurtu yoğurma kasesine alıp kabaça karıştıralım. Üzerine unu, yumurta akını, sıvı yağı, tuzu ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuralım. Hamuru tezgaha alalım. Tezgahta hamuru en az 5-6 dakika yoğurup en az 1 saat üzeri kapalı bir şekilde dinlendirelim.
  • Bezeler hazırlayıp tekrar 5 dakika üzerini örterek dinlendirelim. İlk bezeyi alalım ve elimizle bir kez bastırıp bombe elde edelim. Bombenin içine 1-1,5 tatlı k. Beyaz peynir ekleyip üzerini kapatalım ve tekrar elimizin yan tarafı ile bir kez bastıralım. Hepsini aynı şekilde hazırlayalım.
  • Poğaçalar hazır olunca tepsi mayası verelim 10-15 dakika kadar. O arada fırını 200 derece alt/üst ayarda ısıtmya başlayalım. Poğaçalara son olarak yumurta-süt karışımını sürelim ve 20 dakika boyunca pişirelim. Afiyet olsun♥️
  • Not:Bu tarif 20 adet poğaça için yeterlidir. Çay bardağı ölçüsü: 125ml. Su bardağı ölçüsü: 200 ml.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder