Çıtır Çıtır Çubuk Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı eritilmiş ılık tereyağı
Çıtır Çıtır Çubuk Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kaba ılık sütü ve suyu koyup sonra toz şeker ve kuru mayayı ekleyip karıştıralım. Üzerini kapatıp 10 dakika kadar kabarmasını bekleyelim.
- Sonra unu kontrollü bi şekilde tuzunuda koyup biraz yoğurup üzerine zeytinyağı ve tereyağını ekleyip son kez hamuru yoğurup toparlayalım. Hamurun üzerini kapatıp yarım saat kabarması için bekletelim.
- Kabaran hamurdan eşit bezeler alıp avuç içinde yuvarlayıp sonra tezgah üzerinde şerit halinde uzatıp sonra bir ucunu sağa bi diğer ucunu ters kıvırarak burgu yapıp, önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama bandırın.
- Hafif yağlanmış tepsiye dizip bezeler bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. Tepside 15 dakika tepsi mayasında bekletelim.
- Sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında sık sık kontrollü olarak pişirelim.
- Fırında pişen çubuk simitleri sıcak sıcak afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder